Cele mai bune practici pentru instalarea furtunurilor si realizarea rutelor acestora (partea intai)

Incepem azi pe blog o serie de articole ce va trata aspecte utile in zona tocmai enuntata. Trasarea rutelor si instalarea unor furtunuri hidraulice este mai mult decat o simpla strangere a conexiunilor de metal. Un furtun nu tine pentru totdeauna – insa prin respectarea unor reguli de rutare, inainte de in stalarea finala, puteti ajuta la maximizarea duratei lor de viata.furtunuri hidraulice - catalog parker

  • Lungimea adecvata a acestor furtunuri si instalarea lor

Tevile din metal au o viata de utilizare mai lunga decat a furtunurilor, insa nu prezinta niciun grad de flexibilitate. Cand ai nevoie de flexibilitate, sub presiune, un furtun hidraulic e cea mai buna alegere. Acestea sunt concepute pentru a transfera lichidele sub presiune, in timp ce furtunul insusi este in miscare.

La instalarea unui furtun in care traseul e de fapt o simpla linie dreapta, lungimea sa trebuie sa fie mai mare decat distanta de la un port la celalalt. Deoarece furtunul e presurizat, diametrul sau creste, pentru a suporta forta; lungimea sa va scadea. In functie de presiune,  lungimea acestuia poate sa scada cu pana la 4%. Acest lucru ar inseamna 4 cm, la o distanta de 1 metru.

Asa ca daca nu exista un surplus de furtun, conexiunile furtunului vor fi  fortate, ducand la scurgeri sau chiar la situatii mai grave – furtunul poate sa se smulga din conectori si sa cauzeze un esec catastrofal. Permiterea  unui surplus este asadar importanta; insa o lungime prea mare ar putea aduce noi riscuri de abraziune a furtunului sau agatare a componentelor din apropiere.

Pentru informatii suplimentare, legate de alegerea unui furtun potrivit proiectelor, rutare si instalare, consultati aici specialistii Parker Store – Ph-Technique Baia Mare. De asemenea, puteti solicita cataloagele ce sa prezinte in detaliu aceste furtunuri hidraulice, alte accesorii, materiale si echipamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.