Aplicatii in care se folosesc furtunuri hidraulice

Furtunurile hidraulice sunt fabricate din cauciuc sintetic, PVC sau alte materiale, astfel incat sa fie rezistente la presiuni mari. Ele au de obicei trei straturi care, pe langa ca asigura un transfer foarte bun al fluidelor, au si rol de protectie impotriva uzurilor ce ar putea aparea la folosirea indelungata.

furtunuri hidraulice

In interior, exista un tub care trebuie sa fie compatibil cu fluidul ce va curge prin el, apoi al doilea strat protejeaza tubul interior, iar al treilea material este mai rigid, avand rol de protectie pentru straturile interioare. Se vedem in ce tipuri de aplicatii sunt folosite furtunuri hidraulice si de ce:

 

Aceste furtunuri sunt folosite in aplicatii in care este necesar un tub prin care sa circule fluidele, dar care sa fie si destul de flexibil pentru a facilita miscarea in voie a utilajelor si masinilor in cadrul carora sunt folosite. In general, pot trece printr-un astfel de furtun orice lichide cu continut mare de apa, dar si alte fluide cum sunt uleiurile sintetice. In orice aplicatie, chiar daca tevile pot fi mai rezistente la temperaturi mari, rigiditatea devine cateodata un impediment, si atunci le inlocuim cu furtunuri.

 

Sa luam un exemplu pentru a arata in ce situatii sunt utile furtunurile hidraulice. Un muncitor in constructii de exemplu, lucreaza pe un utilaj de sapat, care are in componenta lui astfel de furtunuri, deoarece acestea permit o flexibilitate sporita a utilajului. Aceasta flexibilitate nu ar fi posibila daca s-ar folosit tuburi rigide sau tevi.

 

In exemplul de mai sus, este vorba de fapt de pistoane hidraulice, in care uleiul hidraulic este transportat la pistoane, de-a lungul bratului utilajului. In general, traseul furtunului hidraulic se potriveste perfect cu forma mecanismului sau utilajului in care este folosit, in cazul unui excavator de exemplu, se potriveste cu bratul lui.

 

Furtunurile hidraulice pot rezista la presiuni mari, deci sunt folosite in orice aplicatie in care este nevoie de furtunuri ce rezista la presiuni mari. Ele sunt folosite si la constructia de avioane, pentru mecanismele ce sunt responsabile de operarea aripilor sau a sistemului folosit pentru aterizare. Se mai folosesc in orice aplicatii in care este necesara transportarea unui fluid. Pe langa rezistenta la presiuni ridicate, aceste furtunuri sunt rezistente si la solicitari mecanice repetate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.